Naast de watersnijder, gebruiken wij ook een lasersnijder om plaatmateriaal op maat te snijden. De laser (Engelse afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) is een elektromagnetische stralingsbron. In feite smelt en verdampt het materiaal door de hitte van de laserstraal, waardoor een snede ontstaat. Bij lasersnijden wordt dus, in tegenstelling tot de waterjet, gebruik gemaakt van warmte (hetzij sterk gebundeld op 1 kleine plek). Echter door zijn snelheid is de laser een zeer geliefde machine.
Het voordeel van de lasersnijder is dus zijn snelheid. De lasersnijder kan ook een nette lichte gravering op het product aanbrengen. De snijrand heeft een relatief goede kwaliteit in vergelijking met de plasma- of autogeen snijder.
Een laser heeft (meer) warmte-inbreng in het product dan bij de watersnijder, waardoor kleine gaten in dik materiaal niet (goed) mogelijk zijn. Afhankelijk van het type laser, kan het snijden van dikkere materialen hierdoor ook wat moeizamer zijn.
Het lasersnijden is bij ons in feite ook CNC lasersnijden. CNC staat voor Computer Numerical Control en betekent het computergestuurd regelen van een machine. Dit betekent dat de machine een programma nodig heeft dat gemaakt is in een CAM (Computer-aided manufacturing) systeem, oftewel een professioneel tekenprogramma. In de praktijk komt het er op neer dat een DXF of DWG nodig is om een offerte en/of snijprogramma te kunnen maken. Een PDF bevat deze informatie niet, en is niet geschikt.